WE KIJKEN WEER TERUG OP EEN PRACHTIGE CROSSDAG

We kijken weer terug op een prachtige crossdag. De baan die weer was aangelegd en werd onderhouden door ZWART INFRA CARE en J. KOPER & Zn bleef de hele dag mooi vlak. Dat we dit jaar de baan breder hebben kunnen maken werd zeer gewaardeerd, dat gaan we dus volgend jaar net zo doen.  Publiek was er weer volop langs de baan en de speelhoek met springkussen, “krijtauto” en zandbak was de hele dag gezellig vol. TV Noord Holland was aanwezig en maakte een leuk item over de autocross en volgde de gebroeders (Berry en Remco) Stam. Omdat het s’avonds toch afkoelde hielden we voor het eerst in jaren de prijsuitreiking in de feesttent en niet ervoor. Ook hier was het gezellig en dit maakte een mooie afsluiting van een zeer geslaagde dag.

Op de baan zagen we dit jaar in alle klassen een mooie sportieve strijd. De acht deelnemers in de keverklasse ,die als gastklasse waren uitgenodigd, maakte er een mooi spektakelstuk van. Hier was het Patrick Hoexum uit Bergen die de finale met enkele meters voorsprong wist te winnen voor Rene Hoep, Stephan Horn uit Burgerbrug werd derde.

De damesklasse was dit jaar vertegenwoordigt met 20 dames. De beste 12 hiervan mochten starten in de finale welke gewonnen werd door Chantal Hoedt, tweede werd Chariva Jongewaard, Manon Nierop werd derde.

De superstandaardfinale werd op het scherpst van de snede uitgevochten. Zeker aan de kop van het veld waar Peter Kok en Jesse de Graaf elkaar geen millimeter ruimte gaven en met een aantal spannende slotronden was het toch Jesse de Graaf die wist te winnen, voor Peter Kok. Dorus Sintebin werd derde.

In de verstevigde klasse was de finale vooral in de eerste ronden spannend. Nadat Jimmy Grooteman (te water) en Hendrik van der Ven moesten af haken in de strijd om de podiumplekken was het Marco Kok die wist te winnen, net voor Jelle Bergsma en Andre Kok.

De finale in de  standaardklasse begon spectaculair met 2 auto’s (Mike Boots en Samme Hoek Spaans) op hun zijkant in de eerste bocht. Na de herstart wist Niels Danenberg uit Hoogwoud met behoorlijke voorsprong deze finale te winnen. Hij won daarmee tevens de enorme HUBO Wisselbokaal. Stanley Boots die de vorige 3 edities wist te winnen had wat last met achterblijvers en werd tweede. Berry Stam werd in zijn thuiscross derde.

Klapstuk was gisteren de finale in de rodeoklasse. Hier werd tevens gestreden om de RODEO 500, De felbegeerde 500 blikken Amstel bier voor de winnaar van de finale.  Nadat Jan Kuin en Bas Berkhout deze hoofdprijs in voorgaande edities wisten te winnen was het nu William Vriend die er met de prijs vandoor ging. De finale begon met volop spektakel in de eerste en tweede bocht. Charl Lakeman zag de hoop op winst in zijn thuiscross snel vervliegen nadat hij in de eerste bocht achter de heuvel belande. Pieter Druijf ging in de tweede bocht over zijn dak. Dit betekende een herstart met inmiddels Bas Berkhout aan de leiding. Nadat Bas rond werd gezet was de baan vrij voor William Vriend, hij wist te winnen, voor Joyce Boots, Maichel Koorn werd derde.

Al met al een prachtige crossdag met dank aan al die gene die deze autocross mogelijk maken: Dhr. Klaver, de EHBO, de Brandweer, de gemeente Medemblik, premieschenkers, adverteerders, bekersponsors, de coureurs, monteurs, het publiek en de vele vrijwillige medewerkers. Op naar volgend jaar!

 

 

 

Scroll naar boven