WAT HADDEN WE WEER EEN PRACHTIGE AUTOCROSS

Het weer werkte natuurlijk fantastisch mee, met volop zon en een verkoelend windje was het heerlijk op- en langs de baan. De races waren spannend en spectaculair.  Dank aan alle rijders die soms van ver (zelfs uit Drenthe) kwamen om een mooie crossdag te hebben en het publiek te vermaken

De Kino’s kraanverhuur en tuintotaal RODEO 500 werd in een mooie finale gewonnen door Bas Berkhout uit Andijk. Hij wist in zijn Mercedes het hele veld achter zich te houden en won daarmee de extra prijs van 500 blikken Amstel Bier. Ook de winnaar van vorig jaar, Jan Kuin, lukte het niet om Bas bij te houden. Hij moest genoegen nemen met een tweede plaats. De sterk rijdende Rik van Leeuwen eindigde in de finale als derde.

In de standaardklasse wist Stanley Boots uit Onderdijk voor de derde keer op rij er met de winst van door te gaan. Hij won hiermee de extra prijs, een set crossbanden beschikbaar gesteld door www.crossbanden.nl . Andre Kok werd tweede, Robert Wagemaker kwam als derde over de finishlijn.

De verstevigde klasse liet de hele dag spannende races zien. In de finale bleef Marco Kok het hele veld voor, hij werd als eerste afgevlagd. De strijd om de tweede plek was spannend, deze ging uit eindelijk naar Leo Sintebin die net voor Andijker Paul Schouten wist te finishen.

Jesse de Graaf uit Venhuizen was de hele dag zeer snel in de superstandaardklasse, hij wist de finale dan ook te winnen voor Dennis Sintebin en Daniel de Hoop.

De winst in de finale van de Damesklasse ging naar Ashley Eggers uit Middenbeemster. Gerarda Kuin werd tweede, Femke Ilbrink derde.

We hadden extra werk gemaakt van het programmaboekje en aan de reacties te horen werd dit gewaardeerd. De vele aanwezige kinderen hebben weer genoten van de cross maar ook weer lekker gespeeld in de zandbak, op het springkussen en met de “krijtcrossauto”. De dit jaar voor het eerst aanwezige ambulance heeft geen enkele actie te hoeven ondernemen.

Een bijzonder dankwoord willen we weer richten tot al die gene die deze autocross mogelijk hebben gemaakt: Dhr. Klaver voor het beschikbaar stellen van het terrein, de EHBO, de Brandweer, de gemeente Medemblik, premieschenkers, adverteerders, ZWART INFRACARE voor het preparen van de baan en de vele vrijwilligers!7 9a 10 (1) OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

Scroll naar boven